top of page

Textielkanalen ( Airsocks ), de ideale oplossing op maat, voor elk project:

 Onze top 10 troeven

Voordelen en eigenschappen

Textielkanalen van Crossflow hebben een hele reeks voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de klassieke rigide kanalen. Een éénvoudig design met een gelijkmatige verdeling van de ingeblazen lucht: Dit vermijdt een ingewikkeld metalen kanaalnetwerk!  Door dit gehele Crossflow systeem wordt lucht nog op een betere, egale manier in de ruimte verspreid. Crossflow kanalen kunnen zowel op units, galva stukken of andere items worden aangesloten. Via vele standaard ritssluitingen en op maat gemaakt design, kan dit materiaal voor eender welke applicatie worden toegepast.

Kostenbesparingen / Minimale arbeidsuren

De kosten van een Crossflow textielkanalen is 20 tot 80% minder dan metaal. De kostenbesparingen van dit lucht-poreuze Crossflow systeem zijn nog dramatischer wanneer vergeleken met geïsoleerde / dubbele wandige en spiraal metalen koker of premium materialen. Er is ook een aanzienlijke besparing op de arbeidstijd om textielkanalen te installeren versus een vergelijkbaar metalen systeem. Dit vergt soms 10 keer meer arbeid (manuren) voor metalen systemen en de besparingen met textielkanalen verhogen alleen maar bij grotere diameters.


Lichtgewicht / Makkelijk voor verzending

Het gewicht van Crossflow textielkanalen is aanzienlijk minder dan een vergelijkbaar metalen systeem. Ontwerpen met Crossflow textielkanalen betekent lichtere lading op het dak, gebruiksvriendelijker, en een verminderde behoefte aan kracht of hijsmiddelen. Textielkanalen kunnen worden verpakt en verzonden naar uw locatie, waar dan ook, rechtstreeks vanuit het fabriek. Kleinere en lichtere verpakkingen verminderen namelijk ook transportkosten en beschadigingen.


Geluidsarm 

Met een goed ontworpen Crossflow systeem, wordt de lucht vrij stil en zonder resonerende eigenschappen, welke in metalen gevonden worden, toegevoerd. Daarnaast zorgen de Crossflow textielkanalen voor een dermate geluidsabsorptie, welke alleen maar voordelen kent in allerlei bezette ruimtes.​

Doorlaatbaarheid

Doorlaatbaarheid van de stof kan het risico op condensatie elimineren en vermijdt afbuigend stof zich op te hopen op de oppervlakte van de kanalen.


Hygiënisch

Sommige van onze stoffen zijn voorzien van een actief anti-bacterieel middel dat de groei van bacteriën belemmert.


Onderhoudsvriendelijk/Reinigbaar

Reinigen van metalen luchtkanalen kan vrij duur zijn.Deze kosten worden vaak over het hoofd gezien. Een inwendig vuil kanaal vormt een belangrijke bijdrage aan het " ziekelijk gebouw" syndroom, en eveneens aan menselijke gezondheidsproblemen. Wanneer het tijd is om uw Crossflow textielkanalen schoon te maken, kan het gemakkelijk worden verwijderd en gewassen. Het reinigingsproces houdt in, ofwel stofzuigen, manueel reinigen (handwas) of machinaal wassen, uiteraard afhankelijk van de stof. Crossflow systemen zijn ontworpen in verschillende secties, verbonden via rits. Op deze manier zijn ze ook  makkelijk hanteerbaar en zodanig gedimensioneerd om te passen in industriële wasmachines.

Draagbaar:

Lichtgewicht, flexibel, eenvoudig en gemakkelijk te installeren, waardoor dit systeem van Crossflow zich toegankelijk maakt tot elk type van project voor de perfecte luchtverdeling.

Flexibel: 

een textielkanaal zal niet zo vlug beschadigd of aangetast raken zoals een metalen kanaal
 


Kleurrijk & gepersonaliseerd

Onze textielkanalen zijn beschikbaar in diverse kleuren en patronen, waarbij zelfs een specifieke kleur mogelijk is op bestelling, aangepast aan uw interieur. Wij kunnen dit kanaal ook personaliseren aan de hand van een Logo of slogan, vermeld aan de zijkant van het textielkanaal. Zo combineert u het nuttige met het commerciële..


 

​Ecologisch:

Sommige stoffen hebben ook gerecycleerde onderdelen, en dragen zo bij aan de bescherming van het milieu::1. Uniform luchtverdeling, waardoor de energie meer efficiënt wordt toegepast
2. Uiterst compacte verpakking voor transport
3. Minder materiaal, eenvoudig te verpakken, snel te monteren
3  Lagere investering in werktuigen, dit verminderd de installatiekost en de invloed op werkvloer
4. Zeer lage onderhoudskost
5. Een betere luchtstroom, en mooi voor het oog
6. Geruisloos en gelijkmatige luchtverdeling zorgen voor de beste ventilatie, verwarming, koeling
7. Eenvoudig wasbaar , geen schimmelvorming of condensatiegevaar

Improved Air Quality
Reduced Solid Waste
Conserved Resources
Lower Construction Costs
Lower Operating Costs
Improved Productivity
Comfortable Environment
Healthy Environment

Download hier onze folder over textielkanalen

Airsocks Speeltuin Wommelgem1.jpg
Textielkanaal ' all in one' Avnet.jpg
Airsock Crossflow.JPG
DELHAIZE NINOVE - HALFROND WIT TEXTIEL.jpg
bottom of page